I sommers blev jeg dybt forelsket, ikke den vanlige forelskelse hvor dreng møder pige, jeg er jo trods alt gift med manden i min liv! Nej jeg blev forelsket i et garnnøgle, nærmere betegnet en bestemt type garn, nemlig Kauni – i særdelshed den regnbuefarvede version!

Havde jeg kunne sætte tråden i maskinen så var kjolen færdig for længst, men det der med at strikke er noget jeg skal tage mig sammen til! Egentlig ret åndsvagt for jeg synes det er så hyggeligt, jeg synes bare ikke jeg er særlig dygtig, er i hvert fald ikke særlig erfaren.

Og så er jeg kræsen, jeg ville ikke have en opskrift hvor der ville opstå farveforskelle, f.eks. hvor ryg og for strikkes af to omgange, da jeg ikke synes det ville se særlig fedt ud! Konceptet i kauni er jo netop det her med, at det er indfarvet i hånden så der er bløde overgange mellem farverne, ingen bratte skæringer, og det var i den ånd jeg ville strikke noget!

Det gav mig da også store problemer da jeg kom til ærmer og bærestykke, da jeg ville få svært ved at ramme præcist når den er strikket i raglan! Men så kom jeg på den ide, at jeg da bare kunne strikke ærmer og bærestykket ensfarvet, og endnu mere genialt ville jeg ramme præcis den samme grønne som der var i regnbuegarnet!

Her ville jeg så ønske at Kauni havde fået samme ide, for der findes ikke ensfarvet Kauni til rådighed i DEN farve, der hvor jeg handler i hvert fald! Så måtte jeg igen tænke, og fandt så heldigvis et nøgle der changerer i de grønne nuancer med begyndelse i præcis den samme grønne som i regnbuegarnet!
Nogle måneder senere, og lidt banden og svovlen over mine manglende strikkeevner, har jeg nu en lykkelig datter der for 2 dag i træk har regnbuekjole på
(tak til uld for dens evne til at kunne vaskes i sne og tørre hurtigt) og er selv lidt stolt af resultatet…
Næste projekt bliver, at lære at hækle, så jeg kan hækle mormor firkanter af det resterende, stadigt relativt store kaunigarnnøgle – jøsses der er meget garn på ét nøgle!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...