Så sidder jeg her en sen aftentime, burde faktisk gå i seng, er hamrende træt ovenpå de efterhånden utallige søvnløse nætter, der i den sidste tid har indebåret 2-5 timers vågentid om natten, med en ulykkelig datter, der bare ikke kan rumme alle de her indtryk..

Men nu sidder jeg her alligevel, med et hjerte der danser salsa i helt egen rytme og tænker, at jeg igen vil gøre alt hvad jeg kan, for at opfordre andre danske kvinder, til at kende sit hjerte!

Se det er ikke et indlæg omkring kærlighed og sød musik, men faktisk et bundalvorligt emne, som i den grad påvirker vores hverdag herhjemme, jeg er nemlig en af dem, der ville ønske jeg var en mand!

Hjerteforeningen kører en fantastisk kampagne “Elsk hjertet” som i bund og grund har fokus på kvinders hjerter. Hidtil har stort set al forsking inden for dette område været af mænd, hvilket er et stort problem, da mænd og kvinder ikke har de samme symptomer på hjertekarsygdomme, hvilket også betyder at kvinder oftere dør af disse problemer.

Ja altså nu skal det ikke lyde som om jeg ligger for døden, det håber jeg da ikke, at jeg er dødsensangst for det ingreb jeg skal igennem til april er en anden snak.

Jeg hedder Katharina, jeg er 25 år gammel og har været kardiologisk patient siden jeg var 22 år gammel, først med alt for højt blodtryk og sidenhen fordi de opdagede mit galoperende hjerte, noget jeg formentlig altid har døjet med, men aldrig har tillagt større betydning, dette af flere årsager.

For højt blodtryk er symptomfrit, i hvert fald et godt stykke tid, kommer symptomerne er problemet alvorligt, for mit vedkommende blev det opdaget da jeg var gravid med Klara, og endte også med at jeg ikke længere kunne trække vejret og Klara kom til verden meget hurtigt ved akut kejsersnit, lidt for tidligt, hvorefter jeg endte på intensiv.

Hjertebanken, svimmelhed, forpustethed, susen for ørerne, at kunne høre sin egen puls i hovedet, eller mærke den prikke i fingrene, er ikke noget jeg før har tænkt over, ikke før en neurolog pointerede, at man altså ikke skal have en hvilepuls på 90 når man har ligget i en halv time..

Det har jeg heller ikke, ligeså ofte er den på 100, 130 eller mere, hvilket ved sidste besøg på hjertemedicinsk, endte med en genlytning af en 24 timers hjertemonitoring, som så blev sendt til hjerterytmespecialist, og 2 timer efter jeg var gået hjem, havde jeg lægen i røret igen med en henvisning til skejby, til en såkaldt ablation!

Avs for et fremmedord…

Ja altså der er mistanke om, at jeg nok har en ekstra ledning eller lign. i hjertet (her tænker jeg, hvor havde det været rart hvis nogen gad at skrive ned, hvad jeg fejler, eller måske have en begrundet mistanke om diagnosen, inden de har tænkt sig at skære i mig) og dette kan udbedres ved ablation – eller radiofrekvensbehandling som det også er kaldet!  Og nej, jeg skal ikke brodcastes live fra skejby, faktisk er det noget så ubehageligt som, at skære et hul i lysken og føre ledninger op til hjertet, sætte strøm til det (altså ikke 220 volt) og så hitte ud af om der er noget der ikke skal være der, og er der det, så brænder de det over!

I mit hoved tænker jeg straks hjerter i flødesovs, brændt flæskesvær og alt for mange ledninger oppe i mit hjerte! Og så skal jeg være vågen imens…. jikes!!

Men med alt held, betyder det måske at jeg fra 2 maj 2011 kan være rask! Ikke flere hjertesmerter, ikke mere åndenød eller fandangodansende hjerte, i mærkelige og hidtil ukendte rytmer.. tænk sig at kunne følge med sin 3 årige datter uden at være døden nær!!

Det jeg vil med det her er egentlig bare, at fortælle lidt mere om mig selv, og så råbe højt!

KEND DIT HJERTE…

Sørg for at få tjekket dit blodtryk regelmæssigt, lad være med at ignorere det her med, at få tjekket trykket når recepten på minipillerne skal fornyes! Vær opmærksom på din krop, uden at henkaste dig i hysteriet, og PAS PÅ DIG SELV!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...