Enhver forælder lader sig daligt imponere over deres børns evner, om det så er evner til at rode på rekordtid, til at sprede mest havregryn på mindst mulig plads, ja selv evnen til at fremstille en ble tungere end 2 kg mel, med tilsvarende mængde ildelugtende gylle kan fremprovokere et smil hos den mest stolte forælder!

Hvor mange gange har vi ikke siddet og rost vores børn for at bøvse? Ellers for at komme af med prutten der sad på tværs? Det første ord, som mest af alt lyder som det er udtalt af en sejlende fuld sømand fra hviderusland, lyder som perfekt udtalt dansk!

Ja vi lader os i den grad imponere, og det gælder også herhjemme, også dagligt, og også i alt fra de rungende prutter der gør en voksen mand jaloux, til hendes imponerende evner til, at rode et ellers nydeligt oprydet værelse til på 2 sek. ved at tømme ALT hendes duplo på gulvet, kun med et formål for øje, nemlig at konstatere man har rodet, for så at give sig til, at rydde op igen!

Klara er, som jeg vist har beskrevet, et barn med mange begrænsninger pga. et dybt forstyrret sansesystem mm. hun har været under udredning for autisme og gennemgribende udviklingsforstyrrelser, en teori som nogle fagfolk har droppet, og som andre fagfolk mener er droppet pga. hendes unge alder, og pga. hendes fantastiske ressourcer!

Hun er nemlig ret sej, hende min tossede tulleprut! Bag de store blå øjne, gemmer der sig et fantastisk barnesind, som jeg dagligt lader mig imponere over… hun besidder en enorm hjernekapacitet, der til tider er skræmmende, et sind som er så skrøbeligt og alligevel så stærkt!

Hun er intelligent, også i sådan en grad, så jeg frygter at få baghjul inden hun når skoldealderen, og igen idag, som så mange andre dage var det hendes fantastiske hukommelse der imponerede.

Klara har tidlig bevist, at hun kunne huske og genkende ting, også de mest sindssyge, allerede for 1 år siden konstaterede vi, at hendes knap 2årige havde gemt og sirligt sorteret data fra næsten 1 år tilbage, og idag var ingen undtagelse..

“Det er David, det er David” – a hva, er min lillebror her? Meget underligt siden han bor i Århus! Næ Klara kom rendende med det postkort David og hans dejlige kæreste Nanna, havde sendt til os i sommeren 2009, Klara viser mig det stolt og siger “Det er fra David” – hvilket er rigtig nok!

Udpeg et stykke legetøj eller en bamse og klara kan fortælle dig hvem det er fra, hvor ligger legetøjet, hvor ligger skeerne hos bedstemor, og hvor sidder lyskontakten på mormors badeværelse, hvem har været på besøg hos hvem, hvor mange var vi osv. osv.

Systemer, orden og ofte alt for meget kaos i hendes lille hoved, så der bliver skabt mere orden, tingene bliver sirligt sat på række, og alt er i system i hendes hoved, der laves regler for alt, og reglerne må under ingen omstændigheder brydes, så bryder hendes verden sammen. Om det betyder at hun i perioder skal tænde og slukke lyset to gange, skal åbne en bestemt skabslåge osv. det lever vi med, og lader os fascinere over! Herhjemme er det ingen tilfældighed, at der ikke ligger barbieting blandt duploklodserne, det ville jo være katastrofalt.. 🙂

Jeg har høje tanker om min prinsesse, og tror på hun kan komme langt, hvis hun kan udnytte hendes ressoucer, og overvinde hendes begrænsninger!

Min nutellamund, i en gyldenmorgenstund!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...