Jeg faldt over en artikel idag, som jeg i den grad sætter pris på, for ikke nok med støtter det op omkring mine overbevisninger indenfor børneopdragelse og pædagogik, men kan forhåbentlig på sigt være med til, at fjerne nogle af de mange myter man finder om børn og børns søvn.
Generelt tror jeg at en del mennesker, især de ældre generationer, har en overbevisning om at børn har ét mål i livet, nemlig at overtage verdensherredømmet, og det med snedige tricks og virkemidler som gråd og store smeltende hundeøjne!

Kender vi ikke alle de velmenende råd, der allerede nærmest fremtoner i takt med de lyserøde streger på tissepinden og for alvor tager til i takt med veerne.

“De skal ikke overtage styringen i hjemmet, vis dem hvem der bestemmer”

“lad dem skrige sig selv i søvn, de skal lære at du bestemmer”

“Arhhh lad ham nu skrige, det styrker hans lunger”

“hvis ikke hun vil sove, så kom sukker i sutteflasken, og hvis ikke der virker så prøv med noget alkohol”

Jeg kunne blive ved!! Som en mor til en 4 årig med en gedin søvnforstyrrelse, som betyder at jeg stadig har en hel nats søvn til gode, tror jeg vi har hørt dem alle og flere til! Vi var jo endt med en alkoholiseret sukkerafhængig datter med kæmpe lunger og uden stemme hvis vi havde fulgt alle de råd!

Jeg har dog konsekvent lyttet til min mavefornemmelse, der siger tryghed og kærlighed frem for alt! Man kan ikke forkæle dem eller spolere dem, ved at elske dem og tilbyde dem tryghed! De bliver ikke onde monstre, der dagligt indtager krigstillingen, for sammen med sine medsammensvorne i børnehaven, at planlægge i ren pinky og Brian stil, hvordan de nu skal overtage verdensherredømmet!
Jeg tror på, at man med kærlighed og tryghed skaber sikkerhed og selvsikkerhed, til at gå ud og møde verden og dens udfordringer.

Det viser sig da også nu, at børns hjerner faktisk tager skade af, at skrige sig selv i søvn. Disse børn bliver dårligere Til at håndtere stress mm. Hvilket bare understøtter min egen lille lommefilosofi om børnepædagogik!

Og nej, jeg er ingen speltmor som gør alt korrekt og udelukkende serverer økoklidgrød og aldrig har råbt af mit barn! Jeg vil nødig fremstå belærende eller bedrevidende, trængte bare til at puste ud!

Du kan læse artiklen her:
http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-48208057:puttemetode-kan-skade-barns-hjerne.html

Ingen indlæg uden billeder! Hermed mit kaffetyvsbarn, som sneg sig til en tår kold sort kaffe igår, mens jeg nørklede!


– Posted using BlogPress from my iPhone

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...