Jeg har længet gået og tygget på det her indlæg, vendt ordende i mit hoved, smagt på formuleringerne, ladet tankerne flyve, og kom til den konklusion, at det nok var bedst bare, at fatte pennen og komme igang, for indlægget måtte skrives.
Og hvorfor er der så mon nogen der tænker, jo ser i, af pure selvviske grunde, jeg vil have grobund for et selvværd og måske trække et par andre med i faldet.

Siden jeg var en lille pige har der været fokus på min vægt, først var jeg til den runde side med gode lår som små børn skal have, så var jeg undervægtig i 1 klasse, for så at være “plaget af hvalpefedt” , til at den dag idag græmmes jeg ved min krop. Og hvorfor? En stor del skyldes uden tvivl nogle ting i min lettere komplekse opvækst, men det skyldes i den grad også det “idealbillede” man stiller op for kvinder idag, jeg kan ikke følge med længere.

Vi skal have karriere, være supermødre der selv bager økobrød og aldrig giver vores børn sukker- også såkaldte speltfisser, have overskud til vores mænd og veninder, samtidig med vi skal prioritere os selv og vores kroppe, som vi skal dyrke som et tempel, mens vi efter fødslen af 3 unger, stadig gerne skal passe ned i en str. 36, med stram mave, fast røv og gode bryster.

Og ja det er stillet på spisden, men hvornår bliver der plads til, at have bred røv med god samvittighed?

Jeg kender ingen kvinder der kan leve op til ovenstående billede, men jeg tror næsten alle mine veninder kender til hende der er nævnt ovenfor, hun lever i vores hoveder og er skabt af fanden! Eller modeindustrien – i vælger selv.

Det der virkelig for alvor har sat gang i mine tanker, var da jeg den anden aften så et indslag i “Aftenshowet” her sad der den her smukke 17 årige pige, som har så mange komplekser over hendes bryster og hendes udseende, at hun ligefrem har igangsat en indsamling med formål, at sponsorere silikone implantater til babs og nutte. Jeg var paf, for hun var jo så smuk, og som min kære mand påpegede, end ikke færdigudvokset!

I et stykke tid har der jo også været større fokus på kvinder med kurver, som værende sexede og trendy, her tænker jeg ikke storformer som Linse Kessler, men med serier som “Mad men” og stjerner som Adele mfl. har der været stigende fokus på kvinder med kurver også er smukke. Og derfor skræmmer det mig, når modeeksperten tages til råd, som jo heldigvis støtter omkring, at der her sidder en smuk pige, men så gør opmærksom på, at det androgyne look er ved at vende tilbage, og det faktisk er IN ikke at have alt for store bryster, men vi går tilbage mod smalle “former” og unisex looket.

Så gik rødstrømpen op i mig! Nu skal det være nok! Hvornår bliver vi klogere?

Alt det her med spiseforstyrrelser, som feks anoreksi og bulimibølgen startede for alvor i 60’erne med Twiggy og det androgyne look, hvor vi alle helst skulle være unisex og passe ind i et cigaretrør, former var bandlyst og 50’ernes bløde former og feminine præg var dømt ude.

Jeg har i lang tid prist mig lykkelig for den øgede fokus på, at super tynd ikke er super sund, lige så vel som at svært overvægtig ikke er svært lykkeligt. Man kan kun for sjældent nævne kampen for kvinders hjerter, og jeg opfordrer endnu engang til, at få tjekket trykket. Det her ikke er en salgstale for overvægt, for vi skal stadig have fokus på, at leve sundt og sørge for at motionere/bevæge os, men der skal være en grænse, hvor at det ikke er vægten der dikterer eller definerer os for den sags skyld.  Men grænsen for hvornår man er overvægtig synes bare at have flyttet sig ret meget, bolden er spillet over på den anden halvdel og kvinder som mig der bruger en str. 40 er dømt ude. Altså Marilyn Monroe var blevet sendt på julemærkehjem idag.

Så her sidder jeg, med mine plus 10 kilo, som jeg skælder og smælder over hver eneste dag, mens jeg overvejer hvilke tiltag jeg skal igangsætte for, at få drømmekroppen. Men jeg har aldrig været tilfreds med min krop, og jeg tror heller ikke jeg bliver det, før jeg siger stop. Jeg lever sundt, med en varrieret kost, masser af grønt og fisk hver uge. Jeg kunne nok dyrke lidt mere motion, med målrettet fokusgrupper, men der hvor jeg virkelig skal arbejde, det er med hvordan jeg ser mig selv i spejlet!

Så nu skal det være slut! Jeg vil have lov til, at have bred røv med god samvittighed, og endda her op mod bikinisæsonen, hvor alle bladende ellers fortæller mig, hvor jeg hurtigst taber mig, så jeg kan være smuk på stranden. Næ jeg tror hellere jeg vil gå ned i Change og få den gode service jeg altid får, og finde en bikini, som passer til mine fødedygtige hofter, og fyldige G skåls babser, så JEG kan føle mig smuk som den jeg er, og ikke gemme mig længere!

Og ídag er der bevist ingen billeder, jeg kunne i flæng hænge smukke slanke modeller ud, og fremhæve smukke plusmodeller, men meningen er, at vi selv skal definere hvad der er smukt, og ikke lade os diktere og definere af andre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...