Diktatoren har altid været glad for, at komme med i køkkenet, hun sætter en stor ære i, at hjælpe til og maden smager bare ekstra godt, når man selv har været med til, at lave den.

Efter at have set Disneys Ratatouille et utal af gangen, mener synes hun også, at have lært jargonen i køkkenet, samt udråber alt fra katten til husmoderen til hhv. Køkkenchef og opvasker! Nemlig, der skal være styr på sagerne når ordrerne ryger over disken! Så kører vi!

Efteråret nærmer sig, og derfor stod der suppe på menuen igår, jeg er ellers ikke den store fan af suppe, men lige nøjgtig denne suppe er jeg helt vild med. Den er cremet og lækker, og toppingen gør den mættende og tilføjer salt og sødme. Diktatoren er også helt vild med den, og selvom vi sjældent kæmper med kræsenhed, så tager vi det ikke for givet, at vi kan sætte stort set alt på bordet uden rynkede næser.


Her hakkes, hældes i og røres rundt, og endeligt skal der jo også smages til! Opskriften jeg laver nu, er med udgangspunkt i en opskrift jeg fandt på Sæson for god smag , men som jeg har tilpasset efter forgodt befindende. Men hjemmesiden kan klart anbefales.

Linsesuppe ala Husmoderen

2 porrer
3 gulerødder
2 fed hvidløg
olivenolie
1 spsk karry ( ikke stærk)
150 g røde linser
1 liter hønsebouillon
1 milde cremefine
Salt og peber
3 æbler
1 pakke bacon i tern

Tilbehør: Ciabatta brød

Skyl linserne og afdryp, så de er klar til brug.

Orden porrer og skræl gulerødder og skær det i små tern. Fjern kærnehus fra æblet, og skær i mindre stykker. Nu varmes olien i en gryde og karryen brunes kortvarrigt. Tilsæt grøntsager og linser og skru ned for varmen, og vend jævnligt.

Kvas hvidløg med den flade side af kniven og tilsæt det sammen med bouillon i gryden og kog i ca. 30 minutter.

Gør de to andre æbler klar, ved at skære det i både, og herefter tynde skiver, som deles i halve. Sæt til side.

Tænd for ovnen, så den er klar til brød.

Efter 25 min. Kogetid, skal du igang med tilbehør. Smid brødet i ovnen. Rist bacon sprød en tør pande, til det er næsten sprødt, Kort før bacon er færdigstegt tilsættes æbletykkerne, tilsæt evt. En smule fedtstof, hvis det er for tørt. Steg i yderligere et øjeblik. Tag panden af varmen.

Blend nu suppen til det har en tyk og cremet konsistens.Tilsæt fløde og varm op. Suppen må ikke koge efter at fløden er tilsat, da den ellers skiller. Smag til med salt og peber.

Server suppen med tilbehør og brød.

…..

Idag har vi så været i køkkenet igen! Klara og jeg fandt et godt tilbud på et muffinstativ i fakta igår – 20 kr. Sådan! Så køkkenchefen bestemte sig for, at vi idag skulle lave 23 chokolademuffins – jep 23 stk. (det blev dog til 34) for så mange er der plads til på stativet.


Vi nøjedes med at pynte 12, resten røg i fryseren til senere brug!

God weekend til jer alle…

– Posted using BlogPress from my iPad

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...