Sikke da et vejr… jeg skal da lige love for at sommeren er blevet skyllet væk, men dårligere vejr giver mig tid og mulighed for, at få lavet dette indlæg, som jeg faktisk har glædet mig til, at lave et stykke tid. Mit første sponsorede indlæg.

“Når du griber ud efter en liter Thise-mælk i køledisken, så rækker dit greb længere end til mælkekartonen.

På Thise Mejeri anses økolgien for at være andet og mere end en stribe forskellige oste og endnu flere forskellige mælkekartoner.
Der ligger holdninger bag produktionen på det topmoderne og rustfri produktionsanlæg i landsbyen Thise. Holdninger, der vedrører bæredygtighed, miljø, rent drikkevand, genmodificerde organismer, dyrevelfærd, truede dyrearter – kort sagt temaer, der kredser om ansvarlighed og respekt overfor alt liv.
Men først og sidst respekt og ansvarlighed overfor den råvare, der forarbejdes på mejeriet: den økologiske mælk.

Holdningerne kommer til udtryk på mælkekartonerne, hvor der udover de økologiske grundholdninger også gives plads til børnelitteratur, filosofi, lokalpatriotisme og omtale af samarbejdet med Dansk Blindesamfund.”

– www.thise.dk

 

Midt i en lille landsby i Nordsalling, står en stor smilende ko i jern som varemærke for byens perle, Thise Mejeri, et lokalt mejeri med rødderne solidt plantet i den nordsallingske jord, i skønne naturomgivelser tæt på limfjordens vande. Her værdsættes kvalitet og gode råvarer, og kærligheden til det vestjyske skinner tydeligt igennem i deres brede og prisbelønnede sortiment, af oste og mælkeprodukter, som feks. “Vesterhavs ost” eller “Thyborøn Rav ost”.

Er man så heldige som vi er, kan man besøge mejeriets egen lille ostebutik, hvilket vi har gjort med jævne mellemrum. Eftersom vi ikke så ofte kommer ud og spiser, har vores alternativ været, at køre en tur til Thise og fylde kurven med diverse lækre oste, og så anrette et stort tapaz bord med, spanske specialiteter, oliven og store kapers, og så et ostebord der kunne få en ko til at besvime, alt sammen med et godt glas rødvin til.

Thise Mejeri har et stort sortiment, og eftersom smag kan diskuteres er det ikke til, at sige hvilken der er bedst, men vi har da absolut nogle favoritter herhjemme, og vi var så heldige at nogle af disse var i den pakke jeg i fredags modtog fra Thise, sammen med en masse nye produkter, som absolut også er anbefalelsesværdige. I kassen fra Thise var der et lækkert udvalg af oste og mælkeprodukter.

 

Diktatoren indtog straks, med stort velbehag, Thises nye produkt, Skyr med Tranebær og skovbær som her er i en “to go” udgave, mens hun sukkede efter en skive af den lækre Vesterhavs ost, som man næsten altid kan finde i vores køleskab. Vi bruger den både som ostehaps i madpakken, til Tapaz og ikke mindst som alternativ til en harsk parmesanost, til både gratinering, og tilbehør i det italienske køkken. Derudover var der også alm. skyr, som har et hav af anvendelsesmuligheder, og er et super fedtfattigt alternativ til feks græsk yoghurt, samt en bøtte Creme Fraiche 18%, og bedre creme fraiche findes altså ikke, den smager bare er lækker cremet og er et must når vi serverer æbletærte eller laver tortillas. Endvidere var der en bakke af Thises Smør m/sydesalt som ikke bare smager godt under osten, men også er super en varm sommeraften når grillen er tændt, på en varm majskolpe. Der var desuden lidt forskellige almindelige spiseoste, en Daugbjerg grube ost, som i den grad overraskede med en kraftig og lækker smagstein var cremet, men stadig fast i konsistensen, samt en Thyborøn Rav ost der stadig står og venter og så mandens yndlings Blåskimmel ost “Blå Kornblomst” som han beskriver som “Den mest lækre og cremede af sin slags” – en virkelig lækker pakke må man sige.

Hvis du vil vide mere om Thise Mejeri og deres produkter, samt finde opskrifter til brug med deres lækre produkter feks “skyrkage”, så kan du besøge dem online på www.Thise.dk, eller du kan følge med på deres side på Facebook Thise Mejeri

Eftersom det har været 30 grader, så har det absolut ikke været vejr til, at lave varm mad, så ingen billeder af min yndlings pastaret, til gengæld får du opskriften som den er bedst, med masser af “Vesterhavs ost”.

Og så vil jeg lige slå et slag for, et andet af Thises produkter her til sommermånederne, nemlig “Thise Koldskål”, det er den første købe koldskål på markedet, der rent faktisk smager hjemmelavet, og det er uden overdrivelse.

 

Pasta Parma ala Husmoderen

Til 4 Pers.

500 g pastaskruer
200 g parmaskinke eller seranoskinke
1 bk. rucula eller babyleaves salat
250-350 ml madlavningsfløde
½ glas soltørrede tomater
6-8 friske cherrytomater
4 fed hvidløg
1 alm. løg

Salt
Peber
1-2 tsk. Oregano
1 tsk. Basilikum
3-4 spsk revet Vesterhavsost

Lidt god olivenolie til stegning

———————-

* Sæt vand over til pasta og tænd for ovnen på 240 grader
* Fodel parmaskinken på en rist med bagepapir
* Sæt pastaen over

* Skær tomater og soltørrede tomater og finhak løg og hvidløg
* Skyl ruculasalaten
* Varm en pande med olivenolie, og steg løg og hvidløg gyldne ved mellem temperatur i olien
* Tilsæt tomater og soltørrede tomater
* Overhæld med fløden og tilsæt kryderier ogvesterhavs ost, og dæmp varmen en anelse så det står og simrer og langsomt koger ind til en cremet konsistens.
* Kom parmaskinken ind i den varme ovn, mens sovsen simrer, hold øje, og tag den ud når den er sprød –

* Skær/knæk parmaskinken i småstykker og fordel i sovsen.

* Hæld vandet fra pastaen når den er færdig, og vend den med ruculasalaten, så det er jævnt fordelt!
* Overhæld sovsen og server varm, med frisk revet vesterhavsost og noget groft brød.

(Billedet af koen er lånt på tvmidstvest hjemmeside, efter googlesøgning)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...