Det her med at vente barn, er en emotionel periode i ens liv, med mange tanker, håb, drømme og forventninger. Man gør sig rigtig mange tanker i alle henseender, de fleste mænd ville nok endda sige for mange! Jeg tror faktisk det nogle gange ville være lidt nemmere, at være en sindig vestjysk bonderøv når man er gravid, i stedet for en hormonel nordjyde med aner i det århusianske. Sidste gang endte jeg med at bryde sammen på parkeringspladsen foran Kære Børn fordi vi ikke havde nogle huer, og jeg havde netop fået af vide, at jeg pludselig skulle have planlagt kejsersnit om bare 25 dage, og jeg følte lige pludselig at tiden løb fra mig, jeg var jo slet ikke klar! Altså uden bomuldshuer så falder verden jo sammen, baby kan ikke komme til verden hvis ikke vi ejer bomuldshuer, det må i kunne forstå!

Nogle ting er dog lige så vigtige for den kommende fader, som for den vordende mor! De går ski ikke så højt op i, hvilket stof sengeranden skal betrækkes med, eller om tremmesengen skal stå i det eller det hjørne. Men navnet til det kommende barn, her kan vi da blive enige om vigtigheden af, at finde det helt perfekte.

Så hvad er vigtigt når man vælger navn til sit barn? 

Jeg ser det lidt som den første gave til barnet, ud over livet selvfølgelig. Her er den første del af din identitet, dit navn, det du vil præsentere dig som! Resten former sig i forhold til barnets personlighed og væremåde, men navnet er lidt for mig et startskud.

Første gang var det rent tilfældigt, at vi faldt over navnet Klara, det havde på intet tidspunkt været oppe og vende, men pludselig kom vi tilfældigt over navnet to gange på én dag. Jeg slog navnet op, læste om det, og så navnebetydningen:

“Kærlighed og Stjerneskud”

Wow – det passede jo bare så fantastisk på det her lille vidunder, som vi ventede os, der var bare ingen tvivl. Vi var begge to solgte til stanglakrids.

“Men tænk nu hvis navnet ikke passer til hende, tænk nu hvis hun slet ikke ligner en Klara”! 

Vi har hørt fra rigtig mange, at de vælger navn, men skal lige se om nu også det passer når barnet kommer! De kan altså bare se på den her lille fedtede klump der netop er kommet ud af moderens skød, indsmurt i blod og fosterfedt, at det bare er en Ida, eller en Jonas!

Jeg er måske totalt tabt bag en dør her, for jeg har endnu aldrig oplevet, at se på en nyfødt og så tænkt “Ej det kan jeg da godt se, det er da bare en Agnes det der” og det var heller ikke sådan, da jeg fødte Klara, at jeg tænkte “Næ hun ligner sørme også en Klara”.

Og så igen så gjorde hun jo, for det var jo det navn der var tiltænkt hende, og idag kan vi jo slet ikke forestille os, at hun skulle hedde noget andet. Men om hun havde heddet Emilie, Agnes eller Klara, det tror jeg ikke vi havde kunne se forskel på.

Denne gang, har betydningen af navnet faktisk været yderst essentiel, ja faktisk har vi kun haft ét eneste drengenavn oppe og vende, og var enige allerede inden jeg blev gravid. Vores søn skal opkaldes efter sin oldefar, som døde for snart et år siden. Min kære mand fik æren af, at sætte sin bedstefars urne i jorden, og lidt mere end et år efter, kan han give sin bedstefars navn videre til sin søn.

Se det er da noget der betyder noget! Så pyt skidt med, at svigermors første kommentar var “Gud jeg troede det var et ønskebarn” for betydningen af navnet er så umådelige vigtig, og det er for os virkelig en gave vi kan give videre til vores søn.

Alfred Stendys Lisby Hammer 

Det er et navn med pondus, hvad siger i så? At betydningen af navnet så betyder “Alf ” og “Råd” det ignorerer vi bare – så længe han ikke kommer med spidse ører, så har det vist ikke så meget at sige. Til gengæld arver han et navn, fra en fantastisk mand og får et navn, der måske ikke betyder, men er givet af, kærlighed.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...