Mangt en gang har alle små piger, ja børn for den sags skyld, fået det klassiske spørgsmål:

“Nå hvad vil du så være når du bliver stor”

De fleste piger vil være prinsesser, frisører, sangere eller model! Det er indgrebet af femininitet der dominerer i valget af fremtidsbeskæftigelse, i hvert fald det små piger ser som det mest pigede og seje.

Der er ikke mange der vil være brandmænd eller landmand, bare det at navnet ender på mand er grund nok til ikke, at gå i den retning. Men ligeså vel som de fleste piger ikke drømmer om at blive elektriker eller brandmand, ligeså lidt drømmer de færreste små piger om at blive mormor.

Jo tak, der bliver leget far, mor og børn, men de reelle karrieredrømme ligger langt væk fra vasketøj og evner til at koge en and.

Men så sker der noget med os piger, når vi bliver til unge kvinder, og vi får barndommen rystet lidt af os, og træder ind i den del af livet, hvor vi er blevet mere sat med villa, vogn og vovse. Pludselig ser vi os selv i en situation, hvor det vi stræber efter er, at blive den perfekte Mormor!!!

Mormorsyndromet – kalder jeg det!

Det slog mig pludselig en aften, hvor jeg stod og lavede en god gammeldaws grydestegt kylling, med hele svineriet og skilt sovs, at det jeg prøvede at opnå var den komplette oplevelse som den jeg fik hos min egen mormor.

Det er det her der med, at sætte rammerne omkring familien, skabe hyggen, roen og stemningen af hjem og nærhed. Det er det at kunne stege den perfekte frikadelle, sikre sig at sværen er sprød, kogevasken helt hvid og vinduerne pudset uden striber, pga. Den perfekte blanding mellem sulfo og salmiakspiritus. Brødet er hjemmebagt, marmeladen hjemmekogt, kagerne perfekt svampede og småkagerne sprøde og med smag af gamle dage.

Jeg vil være MORMOR! Og jeg er kun 27 år gammel!

I nogle kredse bliver det kombineret med økotankegang og så er ordvalget i fht. Mormor syndromet knap så flatterende, det starter med klid og rimer på bussr, men er næsten for grum en betegnelse i et indlæg der handler om husmoderen over dem alle – mormor!

Jeg har desværre hverken min farmor eller mormor hos mig længere, til gengæld kan jeg se en ny generation af mormor forme sig, i min svigermor og min egen mor. Den arbejdende modebevidste mormor/farmor, som synes så meget yngre og med på beatet i fht. Min egen. Så det bliver spændende at se, hvordan begrebet mormor udvikler sig med årene. Men pt. Er jeg som husmor, vist ret meget ramt af det gode gammeldags Mormorsyndrom.

Mangler du en frisør, så brug Bapoon frisør index til dette.

– Posted using BlogPress from my iPad

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...