“Pis…. Jeg kaster toiletpapiret på gulvet og jeg smadrer din vase i morgen!”

1-2-3-4-5-6-7…..

“PIS PIS PIS”….

8-9-10-11-12….

Okay, tænk, træk vejret dybt ned i maven, tænk low arousal, tænk pædagogisk, tænk og lad være med at agere på rygraden – tænk for fanden! Pust ud, træk vejret dybt igen, og gå så stille og roligt mod badeværelset, og hjælp din datter igennem hendes tredje udbrud idag.

En epoke er som sagt ovre, børnehavetiden er slut og det er for alvor blevet sommerferie, noget vi med længsel har sukket efter og som diktatoren har jublet over! Virkelig jublet!


” Supermoderen” har lavet et fast skema for hver dag i ugen, så vi fastholder en god struktur og skaber ro. Motorik, bagning, kreative aktiviteter og masser af pauser og hygge. Virkeligheden vinder dog, og minder en “kærligt” om, ikke at hvile på laurbærene.
Det er nemlig langt fra nemt, at være diktator nu til dags, ikke når man gennem længere tid, har været presset til det yderste. Endelig er der plads til, at give slip og areagere og jeg skal love for, at hun har givet los.

Virkeligheden trækker tænder ud…

Men selvom det er hårdt, så er der også bedring at spore, tro det eller ej, men idag var faktisk en god dag, selvom jeg både er blevet sparket, har fået diverse trusler om smadrede genstande, og diktatoren har haft tourettes lignende udbrud.

Men hun har ikke revet hår ud af hovedet på sig selv, bidt sig selv, slået hovedet ind i ting eller har skreget indædt om natten eller tisset i bukserne, som ellers var en del af hverdagen inden sommerferiens begyndelse.

At hun så ikke kan honorere krav, er ualmindeligt letafledelig og har de her verbale udbrud, vor herre til hest…. Vi ser en udvikling, og det er da noget værd! Altså i sidste uge lavede jeg denne status på facebook:

“Min nat… Kan ikke rigtig falde i søvn – ulempe ved at have mange ting om ørerne.

23.50 – Mejeristen
00.15 – Diktatoren
01.20 – Mejeristen
02.00 – Diktatoren
02.30 —> 03.30 – Mejeristen og diktatoren på skift
04.15 – Diktatoren
04.30 – nu med ondt i brystet
04.50 – Mejeristen
05.00 – souschefens vækkeur ringer on/off frem til 06.30

Appetitspring, søvnforstyrrede børn og en mand der ikke står op men snoozer sit vækkeur, er ikke nogen fed kombi!”

Lad os bare sige, jeg har været en ret klatøjet husmor det sidste lange stykke tid 😉

Og klokken 10 i morges lå de her to basser i min seng og snorkede om kap!


Det er jo langt fra hverdag, men det er en udvikling, et glimt af lykke og håb for en god sommerferie, som forhåbentlig genererer overskud, og basis for en god start når diktatoren til august begynder en ny æra som skolebarn!

Til en start får vi i morgen besøg fra skolen, og atter må husmoderen sande, at virkeligheden vinder over amibitionsniveauet. Jeg ville virkelig gerne fremvise et funklende nullermandsfrit hjem, i stedet må jeg erkende, at vasketøjsbunkerne kræver bjergbestigerudstyr, nullermændende har fået kælenavne, og gulvet er en form for moderne kunst!

Men nu har jeg da nået et af punkterne på min to-do liste, nemlig at vride hjernen for frustrationer og læsse af på bloggen! Så kære læsere, hermed et indblik i husmoderlivet pt.Hvor hverdagen er præget af søvnmangel og fyldt med arbejde og hygge med mine to banditter….


– Posted using BlogPress from my iPad

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...