“Mor der er lilla gulvtæppe og prinsesseslot at lege med, og jeg er jo en rigtig prinsesse og så er det ikke skole, men faktisk prinsesseakademiet jeg skal gå på”

Ak ja… Tiden flyver og min lille musling på 2,2 kilo er nu pludselig en 120 cm lang lækker diktator, som idag slog øjnene op som skolebarn! Hvor vildt er det ikke lige?!


Det er lidt vildt at se tilbage, på den rejse vi har været på de sidste 5 1/2 år! Det har været en fantastisk tur, med mange op og nedture, og trods massive udfordringer så vil jeg på ingen måde bytte! Allerede da Diktatoren var spæd var vi ikke i tvivl om, at hun var noget helt særligt, hun var og er en fighter, som trods alt hvad hun har at kæmpe med, stadig formår at være den her livsglade pige, som smelter alle hjerter på sin vej! I hvert fald når hun får lov!

Tiden i børnehaven var hård, og trods ovenstående beskrivelse, var vi flere gange undervejs bange for, at miste Klara som vi kender hende! Hun trivedes ikke, og mangt en tåre er blevet fældet, og mange tanker vendt i frustrationens skær! Men vi holdt hårdt, og kæmpede med og for Klara! Den tid er nu et lukket kapitel og et nyt skal skrives!

I februar måned satte vi alle sejl ind, for at Klara skulle starte i skole nu og ikke vente yderligere et år! Og takket være en fantastisk ppr psykolog, tog det ikke mange uger, førend alle tests og papirer lå klar og vi kunne fortælle Klara, at fra august skulle hun gå i skole! Hun er visiteret til Krabbeshus Heldagsskole for autister, hvor “adgangskravet” er en diagnose indenfor autismespektret. Det er en videnscentral indenfor det område og alt er tilpasset det enkelte barn!
Det jubelskrig hun udbrød efterfulgt af ordene “Yes, så skal jeg ALDRIG mere i børnehave” glemmer jeg aldrig! Hun var lettet, spændt og glad!

Så idag startede Diktatoren i 0.B Hun skal afsted tirsdag, onsdag, torsdag i 2 1/2 time om dagen! Mere kan hun ikke rumme! Der er indrettet et rum kun til Klara, som ligger i sammenhæng med klasseværelset, hvor døren kan/bliver lukket, så klara kan få ro! Det er indrettet til Klara, efter hendes interesser dvs. Med prinsesse slot, købmandsbod, littlest petshop, lilla gulvtæppe og en sensit stol fra Protac til afslapning med IPad mm. Der er en arbejdsstation og de første øvehæfter med tal og bogstaver ligger klar!

Målet med Klaras skolegang er, at Klara kommer ud på den anden side som et helt menneske! Først vil skolen bare gerne, at Klara er tryg ved at være der, har lyst til at komme og så ellers lære Klara at kende og læse hendes signaler! Selvfølgelig er der nogle faglige mål, men før udvikling kommer trivsel! Vi arbejder sammen om Klara og vores ekspertise og viden regnes også for noget! Vores ord bliver vægtet, og vores beskrivelser af Klara og i særdeleshed hendes reaktioner er vigtige for skolen!

Jeg er så glad, stolt og lykkelig for, at vi nu står ved vejen frem, den første dag i resten af vores liv! Nu med et skolebarn – i rette omgivelser!

Det er som at have sejlet i stormvejr i flere år og nu endelig lande i sikker havn!

Den første dag var på to timer og ingen tvivl om, at klara var færdig! Jøsses så træt, og sikke en masse reaktioner, men det er forventeligt! Men hun var og er glad, og hendes pædagog R. fik da også en krammer da vi sagde farvel!!! behøver jeg at sige, at det ikke sker hver dag og langt fra hvem som helst får sådan et, end ikke bedsteforældre kan vide sig sikre på den ære!!

Alt i alt har vi ro i maven og jubler over, at vi her har med fagfolk at gøre, som ser vores datter, og som har en enorm viden om autisme, og alligevel efterlever ideologien om, at tage udgangspunkt i individdet!

Lidt billeder fra dagen skal i ikke snydes for…


….

En Update på mig følger en af dagene! Men er hjemme igen, efter operation, 8 dages indlæggelse og en del svulst mindre! Bedst af alt – jeg har ikke kræft ❤

– Posted using BlogPress from my iPhone

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...