Nogle mennesker vil argumentere for, at man ikke altid har et valg, og jeg kan for sin vis godt følge den lettere ensporede tankegang, for nej vi vælger ikke altid selv, hvad der skal ske og hvad der falder os for på vejen frem i livet. Men vi vælger selv hvordan vi tackler det, hvordan vi agerer og reagerer, ud fra vores livssituation.

Jeg har ikke selv valgt at udvikle en massiv svulst i rygraden, havde jeg haft valget havde jeg nok alligevel sagt “Nej tak, jeg springer lige over denne her gang men når man står med begge fødder plantet midt i det, så har jeg trods alt et valg i fht. Hvordan jeg vil tackle situationen.

Jeg er ikke hellig og lallende lalleglad, jeg har grædt, bandet og været panisk angst – hvem ville ikke være det, ved synet af en svulst på størrelse med en skoleagurk inde i ens rygsøjle! Uvisheden om godartet/ondartet, vente på operation, alt det praktiske (især i fht. diktatoren som jo immervæk kræver noget ekstra), indlæggelse, smertehelvede og at være sat fuldstændig ud af spillet for en periode. Det har været og er hårdt, og jeg ville lyve hvis jeg sagde, at det bare er lutter lagkage.

Men jeg kan ikke bare sætte mig hen i hjørnet og græde snot, og vente på det bliver bedre. Jeg er nødt til, at gribe ud efter Ja-hatten og finde det positive frem! Og det er ikke med en påtaget latter, selvom det for nogen måtte virke sådan! Lad os kalde det et overlevelsesgrin! Jeg er nødt til at grine! Ellers går jeg ned med flaget! Ja jeg er kommet hjem med en krykke, fordi mit ben er blevet instabilt – men jeg er ikke lam! Ja det gør satans ondt, men jeg er i live og det er ikke kræft!

Det betyder ikke, at man skal negligere alt det trælse, tværtimod det tror jeg ikke det er sundt. Man skal ikke forklejne ens vanskeligheder, eller være falsk glad, men jeg tror også det er sundt, at vende fokus engang i mellem, så man ikke bliver negativ og navlebeskuende.

Jeg fokuserer på dem her og deres vidunderlige far – min støtte, kærlighed og bedste ven!!


– Posted using BlogPress from my iPad

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...