Det er efterårsferie og idag skulle være store bagedag.

Trods massiv træthed efter en nat, hvor diktatoren holdt både souschefen og jeg vågen, startede jeg dagen ud med en omgang *brusebadsboller, og mens de hævede nød ungerne et “karbad” sammen.

Mætte og tilpasse (omend trætte) gik diktatoren og jeg i kast med dagens store udfordring -“Macarons” men fordi jeg har en vis ærefrygt for disse lækre små banditter, valgte vi at starte ud med, hvad vi troede var, den meget nemme løsning – Amo!
Det gør vi så nok ikke igen, så vi har stadig ikke smagt macarons, i stedet ligger der nu en skrivelse hos Amo og der er indkøbt ingredienser til et nyt forsøg i morgen – denne gang bliver det fra bunden af.

Efter min komplette fiasko, var jeg lige ved at miste modet som kagebager! Jeg trængte til en succesoplevelse og diktatoren var jo blevet lovet kage! Så kage skulle der til!

Macarons rimer lidt på marengs, og jeg har siden mit sidste forsøg med Lakridskys, tænkt at jeg gerne ville lave nogle lidt mere chewy af slagsen, og det lykkedes mig idag! Yes total optur! Men efter at have bagt marengs står man der med 6 æggeblommer….. Madspild er absolut ikke velkomment herhjemme, så vi bager videre! En lækker “pund-pund” marmorkage, med vanilje og chokoladestykker blev det til!

Skulle du have lyst til at bage, smider jeg da lige lidt opskrifter:

Blødende marmorkage:

250 g smør
250 g sukker
250 g mel
4 æggeblommer
3 tsk bagepulver
Korn fra 1 vaniljestang (el. 3 tsk vaniljesukker)
Rød frugtfarve
100 g mørk hakket chokolade

Flormelis og frugtfarve til pynt

* bages i høj kageform eller springform med hul i midten
………………………………

Tænd ovnen på 180*

Pisk smør, sukker og vanilje sammen til en lys masse, tilsæt herefter én æggeblommer af gangen. Bland mel og bagepulver sammen og sigt det ned til de andre ingredienser, og vend det i dejen til det har en jævn konsistens. Herefter deles dejen i to, kom den hakkede chokolade i den ene del og frugtfarven i den anden. Nu skal de to op i formen, først hældes den lyse i og herefter den røde, tag nu en strikkepind eller feks en kniv og kør rundt i dejen (så marmorerer den) og stil så kagen i ovnen.

Bages i ca 35 min. (Tjek efter 30 med en kødmel eller lign. om den er færdigbagt)

Når kagen er bagt, køles den på en rist og herefter pyntes den med rød glasur.

Bon appetit


Seje lakridskys:

6 æggehvider
300 gram sukker
1 hættefuld hvidvinseddike

Kommes i en røreskål og piskes i 15 min til en sej og fast marengsmasse.

2-3 tsk rålakridspulver (jeg bruger urtekram) røres ud 3-4 tsk kogende vand (måske lidt mere)
Det vendes i marengsen, og det hele kommes i en sprøjtepose og sættes af i rundede toppe på ca 5 cm i diameter med en god højde ca 2-3 cm.

Bages i ovnen ved 100 grader i ca 45 – 60 min afhængig af ovn og str. På kagerne. Hvis kagerne nemt slipper bagepapiret, så er de færdige. Det er vigtigt at få dem ud i god tid hvis de skal være lidt seje/chewy ellers bliver de tørre- men ikke før se slipper papirer.


Nu er spørgsmålet så bare – hvem skal spise alt det kage?

*opskrift fra Krudtugler og kanelsnegle – kan klart anbefales.

– Posted using BlogPress from my iPhone

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...