IMG_0929.JPG

Rundt omkring i det ganske danske land, har mere end 83.000 danskere, store som små, været på besøg på et nærliggende landbrug, vi var også afsted, og der har Muuuuuuuhligvis været en af de bedste søndage længe.

Med en ægte farmerprinsesse og en maskingal mejerist i hjemmet, var der ikke meget at rafle om, vi skulle bare afsted. Vores børn på ingen måde ukendt med begrebet syreholdighed, og kender en del til madens vej fra jord til bord, ja okay nok stadig mest diktatoren, men hun ved til gengæld en del og har allerede selv spirende grønne fingre, men et par høns og en køkkenhave kun en lille del af det store billede og muligheden for, at besøge et rigtig landbrug var ikke en chance vi ønskede at forpasse.

Vi slog et smut om souschefens barndomshjem og slæbte et styks bedstefar i røjser med os. Godt klemt sammen i vores lille swift, var vi klar til at snuse til livet som landmand. Vi fik klappet køer og kalve, det er nu svært ikke at blive lidt blød om hjertet, når der ligger en få timer gammel kalv, med de største øjne og muuuher efter sin mor, der troligt træder til og lader kalven die. Vi har smagt på yoghurt, suppe og ostehapser, set imponerende store landbrugsmaskiner, både de helt nye og de helt gamle. Leget i halmen og hoppet på plastikkøer. Det har i sandhed været en skøn oplevelse.

Det er ikke kun det, at det da er sjovt, at klappe en ko – uanset hvor søde jeg synes de er. Nej jeg synes det er en fantastisk lærerig oplevelse, især for børnene, at se hvor vores dagligvarer kommer fra. Vi drikker ca 15 liter mælk om ugen herhjemme, plus minus, det er under halvdelen af, hvad en enkelt ko leverer om dagen. Det var en af de ting, vi lærte idag. Jeg tror det er sundt, at komme helt tæt på og lære fra barnsben af, hvad det at “få mad på bordet” reelt set drejer sig om.

Derudover har jeg stort respekt for, at man som landmand vælger at åbne sit hjem på den måde – det siger vi i hvert fald tak for.

Vi skal uden tvivl afsted igen næste år.

God søndag herfra

IMG_3653.JPG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...