Så skete det igen, jeg blinkede og så var både jul og nytår overstået! Tiden er fløjet afsted, på vanlig vis med manglende søvn og hyggelige stunder, lidt mere mad og småkager end til hverdag og en hel masse tid, med ham den dejlige souschef, som nu har været hjemme i hele to uger – vild luksus!

Det har virkelig været skønt, at kunne trække sig fra hverdagens vanlige virvar og kaos og fokusere på familie og samvær, omend det også kan være en svær tid.

Julen er lidt ambivalent i fht diktatoren, for glæde og spænding er lig med stress og uro, men en pause fra hverdagens reaktioner og stres i skole regi, betyder mere søvn, bedre appetit og bedre overskud. Men alt i alt har hun haft en skøn jul, fået gode gaver og har nydt, at have sin far hjemme i lang tid!

Det samme gælder yngstemanden, som har nydt julen til fulde og for første gang, virkelig har forstået konceptert. Dog kvalificerer han sig stadig, til et tilhørsforhold på børneafdelingen, hvor vi da også lige, var et smut forbi den 23 til kontrol. Når man er næsten 3 og er en “bette lort” med GERD* og hyppige infektioner, så er det ikke unormalt. Men yngsten er en sej bettefis, der klarede det til UG og resten af julen kunne vi bare slappe af, i mere eller mindre hjemlige omgivelser, afhængig af dagens program!

Heldigvis har vi kun 2 julefrokoster, som vi deltager i hvert år og de må siges, at være så autismevenlige som mulige, antallet af gæster taget i betragtning. Men det er næsten som MC Ejnar synger det, de samme gæster, den samme mad, den samme rækkefølge og uden slinger i valsen. Hygge, ro og med plads til at trække sig.

Derfor er det nu hårdt, at være med alligevel og vores kære datter, har brugt megen tid på, bare at være, hvilket hun også har fået lov til.

I mellem jul og nytår nåede jeg, at færdiggøre en anmeldelse af en skøn bog jeg har læst. “Emma – en pige med Asbergers syndrom”. Overskuddet har ellers slet ikke, været til at læse bøger de sidste mange år, men Kathrine fra Autismetanken søgte en mor, til en pige med autisme, til at læse og anbefale bogen, hvilket jeg meldte mig til. Heldigvis blev jeg udvalgt og i kan læse, hvad jeg mener om bogen lige her.

Om få dage venter virkeligheden igen, Souschefen flyver til Bergen med arbejdet og jeg står alene med børn, hus og alt det der nu engang får musikken til at spille. Det vanlige puslespil skal gå op og jeg må forsøge, at få brikkerne til at passe.

Med det vil jeg ønske godt nytår og smide et billede fra en skøn første dag, i et helt nyt år 🌟

image

image

GERD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...