Det er fredag aften og jeg er kravlet under dynen, velforberedt og klar til aftenens bid, af en ellers stor gave!

Jeg lærte at læse som 4 årig og avancerede ret hurtigt fra Totte går på Potte, til at jeg som 5 årig kunne følge med i underteksterne når vi så film på engelsk, hvorfor engelsk så også hurtigt blev lært, men det et en anden snak. Faktisk tror jeg aldrig vi har ejet en totte bog, men noget som var nemmere end Tolkiens samlede værker, var det alligevel nok. Jeg læste, alt og meget og mere til, faktisk kan jeg ikke huske ikke, at have kunne læse og det har altid været noget, jeg har fundet stor glæde og ro ved.

Heldigvis er jeg vokset op i et hjem, hvor det var nemt at være en bogorm og hvor litteraturen blev betragtet som en gave – hvilket jeg i den grad mener den er. En stor gave faktisk og jeg forsøger dagligt, at give den videre til mine egne børn – de ejer vist heller ikke en totte bog, til gengæld ca 100 andre. Min mors passion for bøger, har også altid betydet, at jeg ikke behøvede at vente på biblioteket åbnede igen, for at finde en ny bog og inden niende klasse havde jeg således læst både Hanne Vibeke Holst og Dea Trier Mørk.

I min studietid var det mest faglitteratur, men det blev da også til en roman i ny og næ, men tiden var knap og pensum stort og så må man prioritere, men i ferierne slugte jeg da stadig en bog eller to eller tre.

Derfor har det også været, en kilde til stor frustration de seneste år, at jeg pga stress og manglende søvn, ikke har kunne koncentrere mig om at læse. Når jeg har læst en side, kan jeg ikke nødvendigvis huske, hvad jeg har læst og så står jeg af. Men hylderne i mit hjem, bugner af ulæste bøger og flere kommer til, i takt med at jul og fødselsdage passerer, for det kan da ikke passe!

Min kære mand har gentagne gange, foreslået mig at prøve lydbøger, men hver gang jeg er gået igang, har jeg måtte melde pas ret hurtigt, da fortælleren irriterer mig. Jeg har normalt et meget levende fortæller univers i mit eget hoved, når jeg sidder og læser en bog og hvis det skal erstattes af en andens stemme, duer det bare ikke for mig, at personen lyder fuld, snottet eller har så stemte S’er, at det skærer i trommehinden!

Så fik jeg en besked en dag, for godt 4 mdr siden, fra en skøn kvinde, som jeg idag skylder en STOR tak!

Kat, du er bare NØDT til, at prøve at læse denne her bog

Både indhold og fortæller blev rost til skyerne og jeg tænkte, at det måtte prøves igen! Heldigvis var bogen på eReolen (genial app) så det kostede mig intet og jeg var solgt! Pludselig var bogen slut og jeg måtte have mere, jeg havde genfundet mit helle.

Jeg har efterhånden fundet frem til, en 3-4 fortællerstemmer som jeg kan holde ud. Nogle mere fantastiske end andre, men alle formår at fortælle på en fængende måde og min læselyst er tiltaget i en grad, så jeg nu har fået et abonnement på en lydbogtjeneste og jeg er netoo gået igang med den 6 bog, siden den besked.

Så når børnene er puttet, tager jeg høretelefoner i ørerne og går alt vel, finder jeg også strikketøjet frem og så er der dømt afslapning.

Nb: Dette indlæg er på ingen måde reklame, eller sponsoreret af nogen! imageimage

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...