Nogle gange er man bare nødt til, at trække vejret dybt en ekstra gang. Sådan synes jeg de sidste 4 uger har været, fra ende til anden.

Dagen idag startede, som mandag så ofte starter; Først kampen for, at åbne øjenlåg så tunge som blylod, efter endnu en søvnløs nat, med to ekstra personer i sengen. Dernæst rammer den umiskendelige lugt, af kattelort mine næsebor. Må konstatere at den stammer fra mejeristens seng, hvor katten i sin nød, har forrettet sit ærinde. Suk! Så er vi igang.

Faktisk er det 9 ud af 10 gange, en mandag morgen, at katten eller hunden har et uheld. Sidste mandag var det oven i hatten synkront!

“Uheld sker” og det er, mere eller mindre, blevet et mantra herhjemme, eftersom mejeristen for tiden, producerer mere vasketøj, end en børneflok på 5 tilsammen.

Inden sommerferien smed han bleen og i starten tænkte vi “Uheld sker” med et smil på læben. Det var jo helt nyt og så sker den slags bare. Så tog vi på sommerferie, i campingvogn, og det smilende “uheld sker” blev en kende mere anstrengt, som antallet af euro brugt på vask steg. Men det var jo stadig nyt og pyt skidt med lidt ekstra vask.

Nu er der gået 3 måneder og jeg har efterhånden udviklet tic’s ved det ene øje, som kommer hver gang jeg skal vaske sofaen, bukserne eller lige akkurat skal til at tage en mundfuld dessert og knægten siger “jeg har pøllet på gulvtæppet” – smilet og overbærenheden er der stadig, men “uheld sker” fremtræder ligeså anstrengt, som et 5 årigs barns tvungne “Undskyld” når de bare overhovedet ikke fortryder noget.

Nej vi håndterer det selvfølgelig med ophøjet ro! Der bliver ikke gjort et stort nummer ud af det, vi snakker stille og roligt om, hvor man skal forrette sin nødtørft og han er ikke i tvivl. Vi har forsøgt med morovationsskemaer, købt et særligt pottetræningstoilet, men han er træt, glemmer og har for travlt. Vi har selvfølgelig som forældre det største ansvar, selvom vi også er trætte, har travlt og glemmer.

Ironisk nok var det en af de ting, der bare var så nemt med Diktatoren. Det var fra den ene dag til den anden, da hun var 2,5 år gammel. Ingen uheld og ingen cirkus, hun sagde selv til og var 100% med på det.

Men “De” siger også, at det er nemmere med piger og til det kan jeg kun sige JA! Men så er der så mange andre områder, hvor Mejeristen brillierer og i det mindste lever vi i det 21 århundrede, hvor vaskemaskine og tørretumbler er opfundet. Nu mangler vi bare en maskine, der lægger tøjet sammen og på plads.

Jeg vil ønske jer alle en rigtig god mandag og på gensyn herfra

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...