Egentlig burde jeg, lægge mig til at sove nu, men det gør jeg så ikke – jeg har ferie og jeg har et aller helvedes tankemylder, så hvorfor ikke forsøge at få nogle af tankerne væk, ved at sætte ord på og dermed sende problemet videre.

Men altså hvis ret skal være ret, så er jeg gået i min seng, souschefen ligger ved siden af og snorker og sengen er endnu ikke blevet invaderet, af søvnterroristerne fra helvede, men jeg sidder under dynen, bh’en er fjernet, de grimme briller taget på, håret i en knold og ingen makeup – sådan! Egentlig kunne det så være lækkert, at proppe et par høretelefoner i ørerne og lytte til en bog nu, men det er netop det, jeg er lige så lige blevet færdig med min bog idag og er dermed landet i et tomrum, hvor jeg skal tage stilling til, hvilken bog jeg nu skal kaste mig over og om jeg overhovedet skal gå igang med en ny lige nu, når nu min lydbogsudbyder, har slået op med mit teleselskab. Det er et brud, som jeg godt kunne have været foruden, især fordi deres “rebound udbyder” først melder klar med lydbøger medio april – Chok!!

Ord har altid været en vigtig del af mit liv, i følge min mor startede jeg med, at sige mine først ord omkring 6 mdrs. alderen og siden da er det bare eskaleret, og ja jeg taler meget, en evne min kære datter har arvet, omend min mor engang udtalte:

“Dengang du var lille, der talte du også uafbrudt, men jeg synes at kunne mindes, at du idet mindste holdt pause for, at trække vejret”

Jeg elsker ord, og er et af de her dødirriterende mennesker, som altid “kommer til” at rette på folk, når de siger “Himbær” eller “Hångklæde” jeg er Ordkløver, med stort O. Jeg tænker det er genetisk betinget, både min bror, mor og resten af den side af familien, har den samme tendens.

En stor del af min hang til ord og ikke mindst min hang til bøger, stammer da også fra min mor, som siden min bror og jeg var helt små, sørgede for at gøre læsning til en fast og hyggeligt del af hverdagen, og skabte grobund for læselysten. Inden jeg fyldte 5 år havde jeg knækket koden og så blev jeg sendt i skole.

Lysten til at læse, har jeg forsøgt at give videre til mine børn, og har siden de var helt små, prioriteret højtlæsning hver dag. Fra 1 års alderen, har det været en fast del af putteritualet og begge børnene elsker det og lytter koncentreret til handlingen. Det med at læse selv, er dog ikke så nemt endnu, mejeristen er kun lige blevet 4 år og diktatoren har haft en del udfordringer, med at knække læsekoden, til stor frustration for hende, men det går fremad.

Læselysten har fulgt mig livet igennem, selvom der har været perioder, hvor skønlitteraturen i perioder har måtte se sig slået, af faglitterære værker i stedet og perioder hvor min søvndepraverede hjerne slet ikke var i stand til, at læse så meget som 2 sider, men så fik jeg smag for lydbøger og nu tager jeg revanche, omend meget tyder på, at jeg går en gold periode i møde.

Måske jeg får bedre tid til, at jonglere med mine egne ord så?

Nu har jeg i hvert fald ferie, selvom min kære datter vil påstå, at det har jeg altid, jeg har begge mine dejlige børn hjemme og der skal ikke ske en masse. Jeg har lovet, at vi skal igang med, at sy diktatorens fastelavnskostume, i år vil hun være Alice i Eventyrland, og vi skal have bagt småkager med “Spis mig” og en lille flaske med “Drik mig” skrevet på – Mejeristen kan ikke helt vælge, hvorvidt han vil være Hulk eller Peter Plys, ingen af delen kræver dog, at jeg skal bruge mere tid ved symaskinerne.

Til gengæld har han været medvirkende til, at jeg den anden dag, lærte et nyt ord! Det sker faktisk ikke så tit, omend det ikke er en uhyre sjældenhed. I bund og grund, er det dog et ord, jeg godt kunne have været foruden, eftersom det langt fra er anvendeligt i dagligdagen og på ingen måde er flatterende, ikke desto mindre er det nu lært.

Analaftryk

Så nu har i også lært det og ordets betydning, er egentlig eksplicit – et aftryk af anus! Jeg lærte det den anden aften, af Mejeristens børnelæge, da vi ringede sammen omkring de vedblivende mavesmerter, som Mejeristen døjer med. Han skal nu udredes for en lang række ting, herunder den vildt charmerende og kløende tilstand “Børneorm”, hvormed vi lærte et nyt ord, og nu er “udlærte” i, hvordan man korrekt udfører et “Analaftryk”, hvilket minder mig om, at jeg skal huske at købe klar tape. (Personligt syntes jeg det var hyggeligere, dengang vi lavede hånd og fodaftryk, men igen så tænker jeg heller ikke, at disse skal gemmes i barnets bog).

Med det i mente, må jeg vist hellere få skrevet de sidste par ord og sige godnat 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...